Kosovo

Skinute srpske zastave sa zgrade opštine Zvečan, Zubin potok i Leposavić

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2023. 18:39

Srpske trobojke skinute su sa zgrada opština Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića nakon nasilnog upada nelegalnih gradonačelnika, a na njihova mjesta su istaknute zastave samoproglašenog Kosova.

Prije nasilnog ulaska u pratnji specijalaca, ROSU jedinice su uklonile barikade sa prilaznih puteva opštinskim zgradama u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Na svim putevima su borna vozila ROSU jedinica, a patrole kosovske policije su skinule kamere i ponijele sa sobom.

Odnošenje kamera unijelo je dodatni nespokoj kod mještana koji su goloruki pokušali da zaštite opštinske zgrade jer strahuju da će snimci sa kamera poslužiti za privođenja i hapšenje Srba koji su pokušali da spriječe nasilno preuzimanje zgrada, javlja dopisnik Srne.

Kosovska policijska služba pokrila je kamerama područje oko opštinskih zgrada.

U Zvečanu su specijalci ROSU blokirali puteve prema opštinskoj zgradi, a pedesetak mještana su okružili i ne dozvoljavaju im izlazak iz grupe.

Desetak građana povrijeđeno je u sukobu sa policijom u Zvečanu, a više osoba zadobilo je povrede i prilikom nasilnog zauzimanja zgrade opštine u Zubinom Potoku.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм