Sa internet prezentacije EU izbačeno da je Tesla Hrvat

  • 11.05.2020. 12:27

Sa zvanične internet prezentaciji EU izbačen je sporni dio teksta u odjeljku "ugla za učenje", u kome je bilo navedeno da je Nikola Tesla "čuveni Hrvat", saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

U saopštenju se navodi da je do izbacivanja ovog netačnog podatka došlo nakon pravovremene i oštre reakcije državnih organa Srbije – Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije izražava zadovoljstvo zbog učinjene ispravke, prevashodno imajući u vidu da je navedeni sadržaj interaktivna igra namijenjena obrazovanju mladih.

"Nadamo se da se ovakve i slične greške više neće ponoviti, s obzirom da ovo nije prvi put da se u različitim okolnostima, a sa istim motivima, netačno prikazuje nacionalnost čuvenog svetskog naučnika", navodi se u saopštenju.

Prije četiri dana je na stranici kutka za učenje zvaničnog veb-sajta EU, na kome djeca mogu da saznaju zanimljivosti o članicama Unije, u odjeljku Hrvatska, pisalo da je Nikola Tesla čuveni hrvatski naučnik.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм