Москва

Руске службе послале званично упозорење Вучићу: Спрема се...

  • Извор: Новости.рс
  • 09.08.2024. 18:45

Руске службе безбједности су писаним путем упозориле предсједника Александра Вучића да се у Србији припремају масовни нереди чији је крајњи циљ државни удар и свргавање легитимно изабраног руководства земље, пишу "Новости".

Ова информација је потврђена у Предсједништву Србије и уклапа се у ранија сазнања да се на сутрашњем скупу прозападне опозиције и "еколошких" покрета у Београду заправо спрема мајданизација Србије коју свесрдно подржавају и поједине западне обавештајне службе.

Формални повод за окупљање, чији се сценарио и даље држи и тајности, јесте борба против ископавања литијума у Јадру и околини, а суштински циљ је покушај дестабилизације и насилне смјене власти.

Богдановић послао моћну поруку у само три ријечи

Богдановић послао моћну поруку у само три ријечи

Да је сутрашњи митинг велики тест за безбједност потврђује и то што се путем друштвених мрежа на долазак у центар српске пријестонице позивају и екстремне групе попут, за које поменути портал пише да су неонацистичке: Зентропа, Србска Акција, Клуб 451 и Зборашка омладина.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић упозорио је да насиље на улицама главног града неће бити толерисано и позвао учеснике протеста да своје право на мирно окупљање искористе у складу са Уставом и законима Републике Србије. Министар унутрашњих послова Ивица Дачић такође је казао да насиље на улици неће нити дозвољено, као и напади на државне институције и припаднике полиције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:25 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)