Beograd

Rus naslikao murale Đokovića i Јokića na ulazu u studentski dom

  • Извор: РТС
  • 28.07.2023. 09:38

Šta je zajedničko Novaku Đokoviću i Nikoli Јokiću? Najboljeg tenisera i najboljeg košarkaša planete muralom je na studentskom domu "Rifat Burdžović" u Beogradu ovjekovječio Andrej Kolosov, student iz Rusije koji trenutno studira master studije Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Želio je da po odlasku iz doma ostavi nešto po čemu će ga se rado sjećati. Radio ih je sa osam pomoćnika.

- I što je najinteresantnije u ovom moralu, prvi put se dešavalo što je dio radio robo-print. To je neki aparat koji je crtao. Ali poslije robota, moralo je da se slika, da se završe. I još je interesantno što je ovo dobrotvoran rad. I ja sam napisao na Instagramu: "Ko želi da radi da pomogne", i najavilo se osam ljudi koji su dolazili u 04.00 časa ujutru da pomognu u izradi murala. To je fantastično - izjavio je Kolosov za RTS.

Da oslika mural pomoglo mu je stečeno znanje jer prije sadašnjeg, studirao je na još tri fakulteta.

- Јa sam u početku završio marketing. Zato što su to tata i mama rekli: "Moraš da završiš nešto ozbiljno, poslije idi da slikaš". I ja sam završio marketing kao ekonomiku, poslije upisao doktorske studije kulturologije, studirao sam grafite i kulturu zato što mi je baš bilo interesantno. I kako je rekao Pasternak, želim u svakom dijelu da nađem fundament. Poslije toga sam studirao fresko i ikonopis, i sad sudiram teologiju - dodao je Kolosov.


Trenutno je na master studijama Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

- Ove godine sam upisao master, ove godine isto završio osnovne studije. Teško mi je, da. Dugo nisam mogao da položim starogrčki, to je za mene katastrofa. Loše znam srpski i loše znam starogrčki. I moji planovi su da živim u Srbiji i da postanem Srbin - kaže Kolosov.

Andrej je uradio i ikonu Svetog Save koja se nalazi na ulazu u Dom.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм