Београд

Ријека људи из Бусија поручила: Неће бити граница на Дрини

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2024. 20:03

Неће бити граница на Дрини, порука је из Бусија код Београда, гдје се одржава велики концерт крајишке пјесме.

На концерту се окупио велики број људи како би послали поруку да између српског народа нема границе.

Ова манифестација организована је и као вид подршке Србији и Српској у њиховој борби за истину и правду.

Концерт организује Владо Ђајић, предсједник бањалучког одбора СНСД-а, рекао је раније да ће наступити више од 40 крајишких група.

Он је истакао да ће пјесмом показати велико јединство Републике Српске и Србије, традицију и обичаје.

Ђајић је захвалио Србији која је прихватила сву браћу и сестре из свих крајева који су били угрожени и у њој нашли уточиште.

"Најбитније да ми кажемо свима да ми нисмо геноцидан народ. Нисмо! Желимо да живимо достојанствено своји на своме, заједно са другима који то поштују. Сљедећа порука, сада као никад, треба нам јединство свих Срба гдје год да живе, и у Српској и Србији и у било којем дијелу планете. Да се ујединимо у један строј. У строј који воде наши предсједници Александар Вучић и Милорад Додик. Поносни смо на нашег предсједника Александра Вучића који је био јунак некидан у УН кад је огрнуо нашу тробојку и рекао свима ко је Србија, ко је Српска и ко је српски народ", поручио је Ђајић.

Поручио је да се једнако јуначки бори и предсједник Српске Милорад Додик.

"Некидан смо видјели како се јуначки бори у суду у Сарајеву. Зато морамо стати сви иза њих, сви иза институција. није вријеме за улицу и герилски рат, вријеме је за институције. Да се окупимо око влада Републике Српске и Србије и око наша два предсједника", рекао је Ђајић и позвао све да у наредну недјељу гласају за Листу Александра Вучића на изборима у Београду.

"Није вријеме да мрачимо, треба да будемо позитивни, да се држимо једни уз друге. Треба да се држимо заједно, треба да чувамо свој народ, да се држимо заједно с нашом браћом из Републике Српске. У тешким временима опстају само они који стоје једни уз друге. Наш народ из цијелог региона, и наша браћа из Крајине, Републике Српске, Црне Горе, будемо ли се држали, тако ћемо опстати", поручио је предсједник привременог органа Града Београда Александар Шапић.

Бусије су најбројније насеље настањено прогнаним Србима и овај концерт је, како је наведено, и знак захвалности Србији за све учињено за српски народ с друге стране Дрине.

Пратите нас и путем Вибера