Београд

Протест листе "Србија против насиља"

  • Извор: АТВ
  • 19.12.2023. 19:12

Београђани, предвођени лидерима листе “Србија против насиља” своје незадовољство усмјерили су на Изборну Комисију Србије – РИК.

Тврде да су покрадени. Траже понављање избора.  

"Имамо примјер да министар Полиције друге државе гласа на локалним изборима у Београду. Дошли смо да предамо све своје доказе које имамо, има их још, имамо стотине и стотине примједби, и то су приговори. И оно што можемо да кажемо да ћемо као народни посланици овдје остати а колега Мирослав Алексић и ја овдје остајемо на дуже вријеме и започињемо штрајк глађу", рекла је Мариника Тепић, носилац Листе "Србија против насиља".

"Ја постим овај пост и постићу на води у наредним данима, строжије с обзиром да сутра славим Светог Николу просто морам да водим рачуна и о томе", каже Мирослав Алексић, "Србија против насиља".

О штрајку глађу није баш било јединства али јесте око позива окупљеним грађанима да спријече одржавање сједнице РИК-а. Сједница је каснила  ali док су испред зграде скандирали, чланови су потврдили прелиминарне резултате. Потврдили су и да су пронађени ножеви, палице и мотке.

"Вечерас је физички нападнут директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић и његови сарадници затим је нападнуто више чланова РИК-а, чак су нападнути и кандидати народне листе СПН", рекао је Владимир Димитријевић, предсједник РИК-а.

Димитријевић је примио, каже, чланове опозиције и објаснио да РИК није орган за спровођење избора у Београду- већ градска Изборна Комисија тј. ГИК. РИК није ни другостепени орган за ГИК – то је виши суд у Београду. РИК не може ни да распише ни да спроведе  нове београдске изборе - па није најјасније зашто је њих опозиција изабрала као мету протеста.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм