Kancelarija za KiM

“Presuda Todosijeviću pokazatelј antisrpskog lica aktuelne vlasti u Prištini”

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2023. 16:33

Najnovija presuda Ivanu Todosijeviću, zbog izgovorene riječi, direktni je pokazatelј autokratskog, nedemokratskog i antisrpskog lica aktuelne vlasti u Prištini, navedeno je iz Kancelarije za KiM.

“I ova presuda Apelacionog suda, u ponovlјenom suđenju, donijeta je u suprotnosti sa Briselskim sporazumom koji predviđa da sastav vijeća sudija za predmete koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski”, stoji u saopštenju.

Kako navode iz Kancelarije, Todosijević je osuđen jer je “srpski domaćin, srpskog roda, imena i prezimena, koji uprkos torturi kroz koju on i njegova porodica prolaze, ne želi da napusti svoje ognjište”.

“Činjenica da o presudi nisu još zvanično obaviješteni ni Todosijević, ni njegov branilac, ali jesu mediji u Prištini, pokazuje da je čitav proces farsa sračunata da se Srbima sudi bez prava i pravde s cilјem njihove stigmatizacije u javnosti”, dodaju u saopštenju.

Advokat koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kažu, nastaviće borbu za pravdu Ivanu Todosijeviću i iskoristiće mogućnost vanrednog pravnog lijeka i zaštitu zakonitosti.

“Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zvanično je o ovom nečuvenom potezu Prištine obavijestila Brisel i Miroslava Lajčaka, zahtijevajući puno poštovanje tačke 10. Briselskog sporazuma koja se odnosi na način suđenja u predmetima koji dolaze iz srpskih sredina, kao i da se u slučaju Todosijevića zaštiti sloboda izgovorene riječi i mišlјenja, koje su vodeće civilizacijske i evropske tekovine svuda u svijetu, ali samo ne na Kosovu i Metohiji”, zaključuju u saopštenju.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм