Nenad Popović

Prekinuti pregovore ako Priština ne odustane od formiranja vojske

  • 20.10.2018. 12:50

Predsjednik Srpske narodne patrije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović poručio je da Beograd treba da prekine pregovore sa Prištinom ako samoproglašeno Kosovo ne odustane od procesa formiranja vojske.

Popović je ocijenio da je odluka o formiranju vojske "posljednji ekser u sanduk" briselskih sporazuma koji se vode pod okriljem EU, saopšteno je iz SNP-a. 

"Nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju takozvane vojske, Srbija treba da zahteva od zapadnih sponzora lažne države Kosovo da nateraju svoje štićenike da hitno stave van snage takvu odluku, jer će u suprotnom prekinuti sve pregovore sa separatistima", naveo je Popović. 

On je naglasio da Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneseni u okviru briselskih sporazuma, jer je "sada jasno da su ti dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine i njihovih zapadnih zaštitnika". 

"Srbija, kao odgovorna država, mora jasno da stavi do znanja svima da neće dopustiti dalja poniženja i da će preduzeti sve mere da zaštiti svoje državne i nacionalne interese", poručio je Popović. 

On je dodao da Srbija u ovom trenutku mora još snažnije i čvršće da sarađuje sa svojim saveznikom Rusijom po pitanju Kosmeta kako bi se u narednom periodu spriječilo ukidanje UNMIK i formiranje takozvane vojske Kosova, kao i da bi se obezbijedilo poštovanje Rezolucije 1244 i sačuvala bezbjednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм