Skupština Srbije

Potvrđena ostavka Branka Ružića, ostavku dao i Siniša Kovačević

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2023. 22:01

Skupština Srbije na današnjoj sjednici konstatovala je ostavku ministra prosvjete Branka Ružića, čime je njegov mandat na toj funkciji prestao.

Neopozivu ostavku, i to na mjesto člana i predsjednika Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije, podnio je poslanik i potpredsjednik Narodne stranke Siniša Kovačević.

"Čini mi se da moj intelektualni i moralni plato nije adekvatan poziciji koja se tamo zauzima", rekao je Kovačević u obraćanju u parlamentu.

On je dodao da je odbio da govori o izvještaju REM-a kao izvjestilac Odbora zato što je, kako je naveo, suočen sa apsolutnim neslaganjem sa usvojenim izvještajem, koji je nekonzistentan, nedobronamjeran, netačan i tendenciozan.

Skupština Srbije sutra nastavlja rad trećim vanrednim zasijedanjem, koje je predsjednik parlamenta Vladimir Olić na zahtjev 106 poslanika zakazao za 15.00 časova.

Na dnevnom redu su izvještaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine, prijedlog odluke o formiranju Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Beogradu i okolini Mladenovca i prijedlog za glasanje o nepovjerenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм