Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu

Potvrđena druga optužnica protiv Belivuka i ostalih

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2022. 16:29

Potvrđena je druga optužnica protiv Veljka Belivuka i još 11 pripadnika njegove kriminalne grupe, kojom se terete za teška ubistva u saizvršilaštvu i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal potvrdilo je Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal na sjednici 2. juna, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Optužnica protiv Belivuka i ostalih podignuta je 13. aprila ove godine, zbog krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Krivično vanpretresno vijeće ocijenilo je da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz optužnice.

Vijeće je potvrdilo da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja o potvrđivanju optužnice.

Novom, drugom, optužnicom Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe terete se za još dva ubistva, a njome su obuhvaćene još dvije osobe, za koje je tužilaštvo tražilo produženje pritvora.

Ostali se, prvom optužnicom, koja je potvrđena terete za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje. Ukupno će, po raznim optužbama, na optuženičkoj klupi biti 30 osoba.

Kriminalnoj grupi Belivuka na teret se stavlja zločinačko udruživanje, teška ubistva, preprodaja droge i oružja, jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Belivuk /36/, kome je nadimak Velja Nevolja, i njegovi saradnici označeni su kao bliski crnogorskom "kavačkom" kriminalnom klanu.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица