Ivica Dačić

Posjeta Dominikanskoj Republici od istorijskog značaja

  • 10.12.2018. 21:43

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je tokom posjete Dominikanskoj Republici da je njegova posjeta ovoj zemlji od istorijskog značaja za razvoj bilateralnih odnosa.

"Naša je želja i cilj da Srbija sa Dominikanskom Republikom gradi prijateljske odnose i strateško partnerstvo", rekao je Dačić u Santo Domingu, poslije razgovora sa šefom diplomatije Dominikanske Republike Miguelom Vargasom Meldonadom. 

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije saopšteno je da je Dačić naglasio da je cilj Srbije da što više razvija trgovinsku i ekonomsku saradnju i u tom smislu da se spoje privredne komore dvije zemlje, da se nađe najbolji način za povećanje ekonomske razmjene, koja je veoma mala. 

Prema njegovim riječima, ekonomska razmjena iznosi od dva do tri miliona dolara. 

Srbija je sa Dominikanskom Republikom, naveo je on, potpisala nekoliko sporazuma, među kojima jedan vezan za ukidanje viza za diplomatske i službene pasoše, kao i sporazum vezan za formiranje radne grupe za ekonomsku saradnju. 

Dačić je napomenuo da je potpisan memorandum o saradnji srpske diplomatske akademije i dominikanskog instituta, planirana je razmjena diplomata i ustanovljenje počasnih konzula - Srbije u Dominikanskoj Republici i obratno. 

On je naveo da će se Srbija i Dominikanska Republika međusobno podržavati u međunarodnim organizacijama. 

Dačić je rekao da će Beograd pokušati da uzvrati veliko gostoprimstvo njegovom kolegi Vargasu. 

"Budite ubeđeni da ćete imati srdačnu dobrodošlicu i veliko gostoprimstvo u Beogradu. Mislim da je naš susret ovde od istorijskog značaja za razvoj odnosa naših zemalja. Prenosim vam pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića koji će sa radošću biti domaćin i ministru Varagasu, ali i vašem predsedniku", dodao je Dačić.  
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.