Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Рјешење треба да се тражи на политичком, а не експертском нивоу

  • Извор: РТС
  • 27.02.2024. 15:29

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да су у разговору са Мирославом Лајчаком у Бриселу дошли до истог става да је за рјешавање једностраних одлука Приштине потребан политички ниво, јер људи са експертског нивоа не могу ништа да ријеше.

- Састанак је показао да одлука тзв. ЦБК подразумијева рјешење на политичком нивоу. Ја сам зато био овдје, не и Бисљими. Посљедице такве одлуке су политичке. Тачно је да се о динару никада до сада није разговарало у дијалогу, али с обзиром на то да одлука тзв. ЦБК погађа директно Србе, наравно да ће се разговарати у Бриселу - рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, важно је да се покаже пуна опредијељеност због чега је делегација Београда дошла у пуном саставу и да је указала на разорне последице одлуке о динару.

- У дискусији су представници тзв ЦБК говорили да Комерцијална банка има више рачуна, што није тачно јер је 55.000 рачуна у Поштанској штедионици. То јасно показује да не постоји прави разлог те тзв. уредбе ЦБК, да ни не знају све детаље везано за платни промет, већ да је ријеч о чисто политичкој одлуци - указао је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)