Шеф Канцеларије Владе Србије за КиМ

Петковић: Политика Приштине води дестабилизацији региона

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2024. 15:13

Шеф Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић изјави је да политички фактори у Приштини свакодневно примјењују политику једностраних потеза, која води ка дестабилизацији ситуације на терену и у цијелом региону.

Петковић је истакао да забрињава чињеница да Приштина, сталним опструкцијама дијалога, упорно настоји да релативизује све постигнуте договоре у Бриселу, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

- Он тако на све могуће начине покушава да избегне обавезу формирања заједнице српских општина и то онако како је договорено у Бриселу 2013. године и прецизирано 2015. године, која би била гарант у остваривању колективних и индивидуалних права српског народа на Косову и Метохији - рекао је Петковић на састанку са новоименованим специјалним изаслаником за западни Балкан Министарства спољних послова Норвешке Ејриком Нестас Матисеном.

Петковић је истакао да је насилно затварање српских институција, које би требало да буду база за формирање заједнице српских општина, дио континуиране политике Приштине, која има за циљ да српска држава и српски народ нестану са Косова и Метохије.

Он је закључио да је нескривена тежња премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија етнички чисто Косово и Метохију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.