Косово

Петковић: Куртијева полиција уселила у зграду отету од српских институција

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2024. 15:12

Приштинска полиција уселила је данас у зграду отету од српских институција у сјеверној Косовској Митровици, саопштио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је подсјетио да су се у овој згради до упада специјалаца лажне државе Косово налазиле Канцеларија за косово и Метохију, Фонд ПИО, Косовско-митровачки управни округ и Центар за социјални рад Вучитрн.

Он је нагласио да је Приштина овим наставила полицијску окупацију сјевера Косова и Метохије пред очима међународне заједнице, која нијемо посматра милитаризацију сјевера српске покрајине коју спроводи полиција Аљбина Куртија, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Додик: Наша љубав према Србији не може бити заустављена

Додик: Наша љубав према Србији не може бити заустављена

Петковић је подсјетио да је зграда у насељу Бошњачка махала противправно и уз дуге цијеви од Срба отета 30. августа, када су радници, који су свој животни вијек у њој провели, пружајући једнако услуге свима, истјерани са својих радних мјеста да би се у њу сада уселила приштинска полиција.

"Притом ову противправну одлуку донијели су нелегитимни Куртијеви одборници у општини, за које на изборима ниједан Србин није гласао", истакао је Петковић.

Према његовим ријечима, одлука о усељењу приштинске полиције у ову зграду директно је уперена против српског народа на сјеверу Косова и Метохије.

"Ово је нови потез којим Курти крши Бриселски споразум, с обзиром на то да Куртијева моноетничка полиција нема шта да тражи на сјеверу покрајине ни по једном слову овог документа", напоменуо је Петковић.

Драгосављевић: Вртић 'Србија' изграђен по највишим стандардима

Драгосављевић: Вртић 'Србија' изграђен по највишим стандардима

Он је нагласио да се све ово одвија наочиглед међународне заједнице, која не реагује на терор и страховладу приштинске полиције на сјеверу Косова и Метохије, која пуца у Србе, пребија српску дјецу, уз употребу бруталне силе хапси српску омладину и свим расположивим средствима застрашује српски народ.

Пратите нас и путем Вибера