Канцеларија за КиМ

Петковић: Курти лаже да Београд спрема "нове нападе" у јужној српској покрајини

  • Извор: СРНА
  • 23.12.2023. 15:20

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти апсолутно лаже када каже да се Београд спрема за "нове нападе" на Косову и Метохији, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је истакао да је то још једна од измишљотина чији је циљ да се наставе напади на Београд, да се избјегну обавезе и формира Заједницу српских општина.

Он је на данашњој ванредној конференцији за новинаре упозорио да Курти и даље покушава све да би обмануо међународну јавност и да би онда осудили Србију за догађаје у Бањској 24. септембра.

Тешка саобраћајка у Бањалуци: Пет особа повријеђено у судару три возила!

Тешка саобраћајка у Бањалуци: Пет особа повријеђено у судару три возила!

"Он не жели нормализацију него нове кризе. Он говори о некој умијешаности Војске Србије у догађај у Бањској, а сви докази да то није тако су на нашој страни и предочени јавности", рекао је Петковић.

Петковић је навео да Курти, међутим, ни у једном тренутку није споменуо да је у овој години било 174 напада на Србе, да их је шест упуцано на Бистричком Мосту.

"Његов је циљ да од севера Косова и Метохије направе гето и да он остане под окупацијом његових лажних градоначелника", рекао је Петковић и додао да је Курти незадовољан изборним резултатима јер никако да дођу на власт они који ће признати самопроглашено Косово.

Гавриловић: Шмит не може спријечити прославу Дана Републике

Гавриловић: Шмит не може спријечити прославу Дана Републике

Петковић је поручио да је прави тренутак да међународна заједница схвати да је Курти онај ко изазива сву кризу.

"Београд ће наставити да води рачуна о српском народу на Космету иако су услови тежи него икад да наставимо започете пројекте и дијалог. Наставићемо да чувамо мир и стабилност и нека свако други види ко је неодговоран, износи лажи и неће договор", рекао је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)