Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Kod Srba ne prolaze Kurtijeve laži

  • Извор: РТС
  • 21.06.2023. 15:57

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je poručio da je jedina poruka koju Srbi na Kosovu i Metohiji odmah očekuju od Prištine – oslobađanje "na pravdi Boga otetih i mučenih sunarodnika iz Kurtijevih kazamata".

- Srbi od Kurtija zatim očekuju i naredbu o povlačenju specijalnih okupatorskih policijskih snaga sa sjevera pokrajine i momentalno odustajanje od politike prijetnji, zastrašivanja i maltretiranja, koja se realizuje kroz izgladnjivanje, neosnovana hapšenja i fizičko nasilje nad Srbima - naveo je Petković.

Toj poruci Kurti bi, kaže, trebalo da doda i da je odlučio da povuče svoje nelegitmne i nametnute funkcionere lokalne vlasti sa sjevera Pokrajine.

Kojić: Svaki političar koji stane na Šmitovu stranu je neprijatelj Srpskoj

Kojić: Svaki političar koji stane na Šmitovu stranu je neprijatelj Srpskoj

- A nakon toga svi bi pozdravili i kažnjavanje odgovornih za prebijanja i ranjavanja Srba i poruku da Priština odustaje od tvrdoglavog blokiranja formiranja Zajednice srpskih opština - poručio je Petković u izjavi za medije.

Srbi na Kosovu i Metohiji, kako bi naš narod rekao, nisu pali s duda, i kod njih ne prolaze Kurtijeve laži i neiskrena i uvredljiva podilaženja, jer belodano je svima jasno da je njegov cilj proterivanje srpskog naroda fizičkom silom i razbijanje osećaja lojalnosti prema Srbiji kod malog broja kolebljivaca na severu pokrajine, naveo je Petković.

Putin: Uskoro će biti raspoređene nove interkontinentalne balističke rakete

Putin: Uskoro će biti raspoređene nove interkontinentalne balističke rakete





Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм