Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Имамо доказе да су Срби у Бањској мучки и хладнокрвно убијени!

  • 28.09.2023. 13:54

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је на ванредној конференцији за медије да Еулекс није учествовао у истрази након сукоба у селу Бањска јер је косовска полиција жељела да скрије одређене доказе и истину - да су Срби хладнокрвно и мучки убијени од стране косовске полиције.

Петар Петковић каже да је сазвао ванредну конференцију за медије како би упознао домаћу и међународну јавност о свему што се дешавало током сукоба у Бањској и саопштио зашто је косовска полиција одбила да Еулекс учествује у истражним операцијама након трагичних догађаја.

Петковић тврди да је Србија дошла до поузданих информација, доказа, фотографија и живих ријечи заштићених свједока о томе шта се дешавало у Бањској.

"Бојан Мијаиловић, отац двоје дјеце, супруг и син, хладнокрвно и мучки је убијен након што је био лакше рањен, пао на земљу и предао се", каже Петковић.

Истиче да је Мијаиловић тако беспомоћан "овјерен у главу" од стране косовске полиције.

"Имамо све доказе, имамо заштићене свједоке, они су спремни да идентификују све Албанце убице који су учествовали у бруталном убијању Срба у мјесту Бањска", каже Петковић.

Наглашава да је зато кључан захтјев Србије да се формира независна комисија и да међународни стручњаци заједно са српским патолозима прегледају доказе и изврше обдукцију тијела убијених Срба.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.