Директор Канцеларије Владе Србије

Петковић: Брутална лаж да Срби бојкотују референдум по налогу Београда

  • Извор: СРНА
  • 09.04.2024. 16:55

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да се предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи служи бруталним лажима када изјављује да Срби бојкотују гласање за смјену градоначелника по налогу Београда.

- Кад не може да поднесе Вучићев успех у Паризу, Вјоса Османи се служи бруталним лажима. Како није видела притисак кад је Вучић позвао Србе на Космету да потпишу петицију за смену лажних градоначелника? Чим је разоткривена Куртијева подметачина са референдумом, крив им је Вучић и Српска лист - написао је Петковић на друштвеној мрежи Икс.

Османи је претходно позвала Србе са сјевера Косова да се одазову гласању за смјену градоначелника четири општине на сјеверу и поручила да су позиви на бојкот дириговани "из званичног Београда“.

Српска листа и остале српске странке позвале су раније на бојкот референдума за смјену албанских градоначелника у четири општине на сјеверу које је Приштина најавила за 21. април због неравноправних услова за Србе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.