Beograđani se oprostili od Metaja

Patrijarh Porfirije zagrlio Periša pa poručio: "Brate Nenade, znam da nema tuge u Mateju"

  • Извор: Курир
  • 21.05.2022. 08:24

Tijelo Mateja Periša juče je iz crkve Svetog Ante u Beogradu ispraćeno za Split, u kojem će biti održana sahrana.

Veliki broj Beograđana došao je da se oprosti od mladića koji je ujedinio region.

Kao što je i najavljeno, u crkvu Svetog Ante stigao je i patrijarh Porfije.

- Jedino ono što ne možemo planirati, a desiće se sigurno to je da ćemo otići sa ovoga svijeta. Kada će to biti, ne znamo. Mladi Matej po našoj logici trebalo je da bude i danas sa nama, ali to je logika naša. Ljudi imaju svoju logiku, ali Bog ima svoju - rekao je patrijarh.

- Ja znam ko voli Mateja i znam, čiji je smisao života u ljubavi prema Mateju, sreli smo se na kratko. Zbog oca, majke i ljubavi sestara Matejevih prema njemu i mi znamo da život ima smisla.

- Svi smo se molili za Mateja niko se nije pitao da li je on Hrvat i katolik ili Bosanac i katolik. Matej nas uči svojim primjerom da nikada ne zaboravimo ljubav, vječnost i život i pokazuje nam da kada dođemo u graničnu situaciju prestaje da bude važno ko je ko. Dragi brate Nenade, siguran sam. Ne bi to bilo na način na koji je bilo da Gospod nije imao neki svoj plan. Siguran sam da se Matej sada raduje i ako ima trunke tuge u njegovom srcu to je zbog naše tuge. Sve ostalo je prostor ljubavi Božije - rekao je patrijarh.

- Nemojte mi zamjeriti što ću ovo reći, mi smo blagosloveni danas. Ja to osjećam, blagoslov je nad nama od kako smo čuli da je Matej pronađen. Htio sam pošto poto da dođem ovdje, neka drugi čekaju - naveo je patrijarh.

Patrijarh je završio govor i zagrlio Nenada Periša.