Мијодраг Тошковић

Ово је војник Војске Србије који је настрадао приликом вјежбе

  • Извор: Курир
  • 16.04.2024. 13:43

Тијело заставника Мијодрага Тошковића који је приликом јучерашње реализације редовних вјежбовних активности десантирања из хеликоптера на водену површину нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав, извукли су данас рониоци 72. бригаде за специјалне операције заједно са припадницима ронилачке јединице Жандармерије са припадницима Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Поводом ове трагедије, огласио се министар одбране Милош Вучевић.

"Тешко је пронаћи ријечи утјехе када се опраштате од драгих људи. Најтеже је пронаћи их када се опраштате од јунака. А Мијодраг Тошковић је био управо то. Јунак. Један од оних на чијим плећима почива српска војска, српска држава. Храбар, одмјерен, скроман. Идеал српског војника. Један од оних захваљујући којима наши стари спавају мирно, дјеца се играју безбрижно, а жене раде спокојно. Мијодраже, хвала ти на свему. Много ћеш нам недостајати. Дао си највише што си могао за своју отаџбину. Никада ти то нећемо заборавити. Много ћеш недостају твојој породици, твојим саборцима и цијелој Србији. Најдубље саучешће у болу изражавам породици Тошковић. Вјечна ти слава Мијодаже! Бог да ти душу прости“, написао је министар Вучевић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм