Код Хоргоша

Ово је осумњичени за убиство три мигранта

  • Извор: Курир
  • 28.10.2023. 17:17

Три мигранта убијена су у међусобном ватреном обрачуну који се догодио јуче рано ујутру код Хоргоша, недалеко од државне границе.

Сукобиле су се двије групе миграната из Авганистана. До пуцњаве је дошло у напуштеним објектима некадашњег пољопривредног добра АД "Бачка".

У опсежној акцији припадника Министарства унутрашњих послова у Kикинди у Хоргошу су ухапшена четворица држављана Авганистана и двојица држављана Турске због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У кикиндској полицији кажу да су проблеми са мигрантима наујучесталији у Хоргошу и Мартоношу и да на сузбијању кријумчара, али и кривичних дјела које почине мигранти раде готово свакодневно.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао шта ће урадити држава ако се тај проблем не ријеши у скорије вријеме због забринутости грађана у том дијелу земље.

- То су њихови међусобни обрачуни, али да будем сасвим отворен - није први пут да сам причао са министром унутрашњих послова. Имам повјерење у српску полицију и српске полицајце, али рекао сам министру Гашићу "Или ћете да урадите ствари које морате да урадите, или ћете ми рећи да нисте то у стању и склонити се, увешћу војску, то ћемо да рашчистимо, похапсимо и смјестимо иза решетака док сте рекли кекс у року од 24 сата, све" - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: