Владимир Мајорски

Отац страдалог Бориса: Гробом се кунем, неће скот више никог у гроб послати

  • Извор: Телеграф
  • 26.09.2023. 10:57

Младић Борис Мајорски (18) из Старе Пазове и његова дјевојка Дејана Нералић (17) из Голубинаца трагично су настрадали прије тачно годину дана, када су кренули на излет у Врдничку кулу.

На путу ка тамо на њих је мерцедесом налетио Слободан Б. (83) из Крчедина и усмртио их на лицу мјеста.

"Иако је судски процес за убиство двоје младих завршен уз више него срамну казну од 3 године затвора, није још правоснажна. Жалбу је упутила тужитељка, да му се повећа казна, али и оптужени! Жали се на високу казну! Тај скот састављен од 99% фекалија и 1% воде у жалби преко свог правног заступника иде принципом што више напљувати туђе мртво дијете! Јер он не може да се брани он је мртав! убио га је људски олош са именом и презименом. Тврди у жалби да није имао одговарајућу дозволу!!! Што није тачно. Састав саме жалбе је као да је писао неко ко везе са правом нема или је у тренутку састављања жалбе био под дејством нечега, брука и срамота за адвокатску професију. Колико може да иде нечија пакост до те мјере да лажу колико год хоће а све у своју корист а на штету двоје младих људи, које је својим поступком послао у гроб. Желим да поручим том људском одпаду, да му желим дуг живот, да сахрани сво своје потомство како се шљам не би ширио овим човјечанством, такве монструме треба истријебити а њему да су пред очима двоје дјеце које је отео родитељима и пријатељима и угасио им животе", навео је Владимир, Борисов отац и додао:

"Лично ћу да се постарам да кад цркне скотитна за његове смрдљиве посмртне остатке у овој држави мјеста неће бити! Колико год покушали да испљују нртву недужну дјецу то им неће проћи! Правда ће бити, живот свој ћу дати, али тај скот ће завршити тамо гдје му је мјесто! Колико је скот говори и чињеница да у ближој фамилији има адвоката, који је одбио његову одбрану уз образложење да је изузетно лош човјек, цијелог живота се бахатио али сада му је свијећа догорјела, неће више никога у гроб да шаље у то му се својим гробом кунем".


По дјевојчицу (6) у вртићу нико није дошао, одбио је 31 дом

По дјевојчицу (6) у вртићу нико није дошао, одбио је 31 дом

Како објашњава, Слободан Б. је након несреће провео мјесец дана у притвору, а онда је пуштен на слободу.

За родитеље погинулих тинејџера најстрашније је што он и даље може неометано да управља аутомобилом.

"Он нормално вози, нормално се креће. Он је послије суђења сјео у ауто и отишао. Сад се ја питам, суђење може да траје још двије - три године, колико дјеце ће да настрада? Када прођете на црвено или направите саобраћајни прекршај којим нисте угрозили ничији живот, одузима вам се возачка дозвола на шест мјесеци или годину дана, а он вози док не буде осуђен. Човјек од 83 године... Мени је то несхватљиво. Он је дуго живио у Њемачкој и тамо се након неке године живота издаје трајна возачка дозвола. Ваљда човјек треба да иде на преглед, да види да ли добро види и чује. Упознајући се са овим и сличним случајевима, схватио сам да су возачи који убију неког у саобраћају су већински људи који имају више од 70 година и управљају возилом. Немају они више те рефлексе", додаје Владимир.

Разумио би, каже, ако човјек тешко живи и нема новца, па мора да вози, али не разумије да човјек који је 50 година живио у Њемачкој и у Србију дође на 20 дана годишње не може да "позове такси и сједне на задње сједиште као господин умјесто да вози".

"По мом мишљењу, то није савјесно. За 15 година посла сам имао много случајева да су људи, возећи у тим годинама, за воланом доживјели срчани удар и умрли. Срећом, није било случајева да убију некога. У тим годинама срце може да ти стане сваког тренутка. Убићеш некога, не својом кривицом, али морамо да будемо савјесни, да размишљамо, да редовном идемо на здравствене контроле. То може да се деси сваком, али је ван сваке памети да човјек од 83 године да сједне за волан. Због тога се боримо, да проради свест код људи. У Њемачкој то јесте трајна возачка дозвола, али у Њемачкој су људи савјесни. Сами себи кажу 'ја не могу, волан више није за мене и нећу да возим, без обзира на то што имам возачку која ми је трајно издата"', истиче Борисов тата.

Према ријечима најближих чланова породице младог пара, њих двоје се нису раздвајали.

Због тога су сахрањени заједно на гробљу у Старој Пазови.

Сви познаници кажу да је њихова љубав била велика и нешто посебно.

Борисов отац Владимир често на друштвеним мрежама дијели њихове фотографије како би очувао успомену на двоје тинејџера.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: