Србија

Орлић: Курти искључиви кривац за све што се дешава на Косову

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2023. 11:22

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све што се дешава на Косову и Метохији јер је покушавао да насиљем доведе до отвореног сукоба, да увуче Србију у то, а самим тим и у сукоб са НАТО како би спровео свој крајњи циљ - етничко чишћење.

"Познато нам је да ће Курти и даље да води своју прљаву кампању и против председника Србије и против српске државе и против припадника српског народа на Косову и Метохији на сваки начин. Нажалост, видели смо шта можемо да очекујемо када је реч о реакцијама неких споља и колико тих реакција нема, а наравно да део одговорности сносе и они", рекао је Орлић за ТВ "Пинк".

Он је указао да о безбједности на Косову и Метохији не може да води рачуна Курти, који је кривац за све што се догодило, са својом моноетничком полицијом.

"То је потпуно јасно свима и само је питање хоћете ли да покажете одговорност и да коначно предузмете нешто што треба да предузмете", рекао је Орлић.


За теглу ајвара траже 40 марака

За теглу ајвара траже 40 марака

Он је навео да нису Срби били против тога да сами преузму контролу безбједности кроз учешће у полицијским снагама о простору на ком живе.

"Формирајте заједницу српских општина (ЗСО), урадите оно што вам је обавеза коју сте потписали сами и ми ћемо да водимо рачуна и о учешћу у полицијским снагама", рекао је Орлић.

Он је подсјетио да је приштинска страна говорила да ниједна обавеза за њих не важи и да неће да спроведу ништа из споразума и закључио да је самим тим јасно ко је кривац за сва дешавања на Косову и Метохији.

"Да ли има неко ко стварно не разуме да се све ово дешава због Куртија за ког ниједан споразум не важи?", упитао је Орлић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: