Саопштење

Огласио се Министарство: Одлука Сарајева да Вулину не дозволи прелет акт заоштравања односа

  • 28.08.2024. 12:04

Одлука власти у Сарајеву да поново не дозволе прелет потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину јесте ничим изазван, безразложан акт заоштравања политичких односа БиХ и Србије, од чега корист не може да има нико у региону, саопштило је данас Министарство спољних послова Србије.

Министарство је навело да подизање односа Србије и БиХ на највиши ниво, као и стратешко уређивање односа српског и бошњачког народа, у самој БиХ, али и у читавом региону, јесте у обостраном интересу, а да ситне пакости власти у Сарајеву не доприносе том циљу.

- Када се недобронамјерном односу према једном од потпредсједника Владе Србије додају готово свакодневне србофобичне поруке министра спољних послова БиХ Елмедина Конаковића, јасно је да пред собом имамо једностран и вјештачки покушај стварања кризе у односима два сусједа који би по политичкој и економској логици требало да теже најбољим могућим релацијама - наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова Србије изразило је наду да провокативни поступци нису трајно опредјељење власти у Сарајеву, а да је "најновији талас србофобије једнократна и пролазна појава".

- Апелујемо на поједине политичке представнике Бошњака у БиХ да макар дио енергије коју свакодневно улажу у продубљивање јаза између српског и бошњачког народа уложе у изградњу добросусједских односа са Србијом, јер то је заједничка историјска обавеза и нешто што од нас очекују и европски партнери - закључује се у саопштењу МСП.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин стигао је данас на Пале, на обиљежавање славе општине, и поред одлуке власти у Федерацији БиХ да му не дају дозволу за прелет.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?