"Ситуација је екстремно тешка"

Огласио се Кремљ о дешавањима на КиМ

  • 25.09.2023. 12:05

Kремљ пажљиво прати напету и потенцијално опасну ситуацију на Kосову и Метохији и свједочи традиционално пристрасном ставу против Срба, рекао је новинарима портпарол Kремља Дмитриј Песков.

"Ситуација је екстремно тешка. На Kосову видимо традиционално прилично пристрасан став против Срба. То је тако традиционално неуравнотежена линија. Ситуација тамо је, заиста, веома напета и потенцијално опасна. Пажљиво пратимо", нагласио је Песков коментаришући јучерашње догађаје у Бањској.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да су тројица Срба са Kосова и Метохије страдала у селу Бањска, од којих двојица од снајперске ватре са велике удаљености, а постоји бојазан да је убијен још један.

"Ноћас у 2.46 часова група Срба са Kосова поставила је два камиона као барикаде у Бањској на северу Kосова, затим је дошла косовска полиција која је покушала да их уклони. Након тога дошло до сукоба са Србима у којем је убијен полицајац Африм Буњаку и рањено још једно лице", рекао је Вучић.

Он је навео да се у Бањској догодило то да су се Срби са Kосова и Метохији побунили не желећи више да трпе терор премијера самопроглашеног Kосова Аљбина Kуртија.

Пратите нас и путем Вибера