"Обезбијеђени су свим средствима“

Огласила се Војска Србије након извјештаја о нападима на мировне мисије у Либану

  • Извор: Б92
  • 14.10.2024. 14:53

Након забрињавајућих извјештаја о нападима израелских снага на мировне мисије УН у Либану, УНИФИЛ, огласила се и Војска Србије чији припадници учествују у раду те мисије.

Како је наведено у саопштењу Војске Србије, припадници контингента Војске Србије који су ангажовани у зонама мировних операција под мандатом Уједињених нација УНИФИЛ у Републици Либан и УНТСО на Блиском истоку су добро и до сада нису били директно угрожени.

"Обезбијеђени су свим средствима потребним за живот и рад у условима погоршане безбједносне ситуације у зони операције", наводи се у саопштењу.

Како је радити на Бахамима: Српкиња открила детаље

Како је радити на Бахамима: Српкиња открила детаље

"Безбједносна ситуација се непрекидно прати и сходно процјенама предузимају се мјере с циљем спречавања угрожавања безбједности ангажованих припадника Војске Србије. На снази су мјере које се односе на ограничење кретања припадника мисија, боравак у склоништима, обавезну употребу балистичке заштитне опреме и друга поступања у складу са оперативним процедурама. Команда мисије УНИФИЛ инсистира код зараћених страна на безбједности особља и имовине УН и поштовању неповредивости припадника мисије", додају у саопштењу из Војске Србије.

Истиче се и да је тренутна ситуација у зонама мировних операција под мандатом Уједињених нација УНИФИЛ у Републици Либан и УНТСО на Блиском истоку сложена и нестабилна, као и да је карактеришу интензивни сукоби између оружаних снага Израела и припадника организације Хезболах.   

Песков: Вјежбе НАТО само ескалирају тензије усљед сукоба у Украјини

Песков: Вјежбе НАТО само ескалирају тензије усљед сукоба у Украјини

"С циљем свакодневног праћења ситуације и планирања активности за наредни период, Генералштаб Војске Србије је у сталном контакту са старијим националним представником Војске Србије у Републици Либан и генералштабовима оружаних снага Краљевине Шпаније и Републике Италије, као водећим нацијама у секторима у којима су ангажовани наши припадници", закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.