КиМ

Огласила се породица убијеног полицајца

  • Извор: Новости.рс
  • 24.09.2023. 15:56

Члан породице полицајца убијеног на сjеверу Kосова и Метохије позвао је Аљбина Kуртија да се укључи у преговоре и повиче са сјевера Kосова и спријечи даље губитке живота.

"Позивам премијера Kосова да се укључи у преговоре, уздржи се од употребе наших униформи на сјеверу и спријечи даље губитке живота".

Подсјетимо, полиција тзв. Kосова саопштила је јутрос да је синоћ око 2.30 дошло до пуцњаве код села Бањска у којој су рањена два припадника косовске полиције, од којих је један подлегао повредама.

Такође, Епархија рашко-призренска огласила се саопштењем у којем наводи да најоштрије осуђује напад који се догодио јутрос на сјеверу KиМ, у близини села Бањска.

То је озбиљан инцидент који може имати велике посљедице и зато је веома важно да се предузме све како би се сачувао ред мир и поредак, истичу из Епархије рашко-призренске.

"Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулога полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што прије опоравити. Епархија је јако забринута јер према најновијим информацијама, група наоружаних, маскираних људи, упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира. Ради безбједности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак, и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера