KiM

Odgođena odluka o oduzimanju objekta srpskih institucija

  • Извор: СРНА
  • 08.09.2023. 20:40

Nelegalni predsjednik opštine sjeverna Kosovska Mitrovica Erdan Atić donio je odluku o odgađanju rješenja o iseljenju objekta u Bošnjačkoj mahali u kome rade zaposleni u srpskim institucijama.

Atić je u objavi na "Fejsbuku" naveo da se iseljenje srpskih institucija iz "objekta u vlasništvu opštine" odgađa na neodređeno vrijeme do prijema izvještaja od inspektorata.

Uprkos ovoj odluci, grupa radnika će i večeras provesti noć na radnim mjestima u strahu da bi Atić tokom noći mogao preinačiti odluku i nasilno zauzeti objekat u kome se nalaze službe preko kojih prava ostvaruje oko 40.000 Srba i drugih zajednica koje gravitiraju na području Pećkog i Kosovsko-mitrovičkog okruga.

Opsadno stanje u Zubinom potoku

Opsadno stanje u Zubinom potoku

U ovoj zgradi nalaze se kancelarije Pokrajinskog fonda penzijsko-invalidskog osiguranje, Kosovsko-mitrovičkog okruga, Centra za socijalni rad Vučitrn i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Policija i opštinski inspektori samoproglašenog Kosova ušli su krajem avgusta u zgradu u Bošnjačkoj mahali i zaposlenima u institucijama Srbije ostavili rok od tri dana da napuste kancelarije, ali je prinudno iseljavanje bilo odgođeno do danas.

Пратите нас и путем Вибера