Aleksandar Vulin

O ponovnom uvođenju služenja vojnog roka mora da se izjašnjava struka

  • 23.08.2018. 10:06

Ministarstvo odbrane Srbije radi sveobuhvatnu analizu da li je potrebno ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, čije eventualno vraćanje mora biti produkt ozbiljnog rada i o čemu mora da se prvenstveno izjasni struka, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Ne bih licitirao datumima i rokovima. Obaveza služenja vojnog roka je ukinuta prilično iznenada i bez velike pripreme i promišljanja šta će donijeti. Ne bismo da napravimo istu grešku", naveo je Vulin. 

On je istakao da je Srbija neutralna zemlja i da mora biti dovoljno jaka da sama odgovori na svaku prijetnju, prenose beogradski mediji. 

Vulin je ponovio da samoproglašeno Kosovo ne smije da ima svoju armiju, te da kosovski premijer Ramuš Haradinaj prijeteći ratom Srbiji pokušava na unutrašnjem političkom planu da se izbori i za svoju slobodu. 

"NJegov cilj je da ne proradi Sud za ratne zločine OVK, jer on zna da neće biti slobode za njega. Potrebno je napraviti razgraničenje između nas i terorista, kakav je Haradinaj. `Velika Albanija` mora da bude zaustavljena", poručio je Vulin. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da državni vrh Srbije ozbiljno razmatra mogućnost ponovnog uvođenja obaveznog služenja vojnog roka koji je ukinut 2011. godine. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.