Предсједник покрета "Ми снага народа"

Несторовић: У Београду смо освојили између девет и десет одсто, то је 10-15 одборника

  • Извор: Танјуг
  • 02.06.2024. 22:02

Предсједник покрета "Ми снага народа" Бранимир Несторовић изјавио је вечерас да је излазност на данашњим локалним изборима била ниска, оцјењујући да велики дио грађана ''више није заинтересован'' за изборе.

- Према подацима којима располажемо, које су нам пренијели контролори са бирачких мјеста, у Београду смо освојили између девет и десет одсто, што је отприлике 10 до 15 одборника - рекао је Несторовић, и додао да ће покрет сачекати резултате, како би на основу односа снага рамотрили даљу ситуацију.

Он је навео да је циљ покрета остао исти, односно да се пређе изнад цензуса.

- Циљ нам је био да пређемо изнад цензуса, да имамо непрекидан раст који се огледа у више одборника, и развој покрета, што је и остварено - рекао је Несторовић.

Захвалио се онима који су гласали за покрет.

- Резултат који смо остварили је фантастичан, у сљедећем периоду покушаћемо да оправдамо повјерење грађана и још мало порастемо - рекао је Несторовић и навео да ће кандидат покрета Борислав Антонијевић постати окосница тима.

Навео је да су будући циљеви покрета да ''до 2026 постане једна од најјачих политичких снага у Србији и да тада преузме власт''.

- Нећемо ни са ким ићи у коалицију, остајемо при ставу из децембра прошле године. Можемо да видимо ко ће нас подржати, и да тако формирамо мањинску власт - рекао је Несторовић, додајући да ће покрет ''Ми снага народа'' увијек изаћи на изборе, ''јер тако треба''.

Оцијенио је да је дио опозиције који је бојкотовао изборе издао своје бираче бојкотом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.