Komandir kosovske policije regiona Sever

Nenad Đurić napustio policijsku službu, u nedjelju protest Srba

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2022. 17:31

Komandir kosovske policije regiona Sever Nenad Đurić izjavio je da napušta policijsku službu jer neće više da bude dio laži, već istine.

"Nisam više član kosovske policije jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela", rekao je na konferenciji za medije Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici Đurić, koga je direktor kosovske policije u Prištini suspendovao nakon što je prije dva dana najavio da pripadnici policije na sjeveru Kosova neće da uručuju opomene građanima za preregistraciju vozila sa srpskih na "RKS" tablice.

On je naglasio da mu porijeklo ne dozvoljava da bude nešto drugo i da nema ucjene koja to može da promijeni, prenosi RTS.

"Želim da se zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću. I to mi daje snagu da sve ovo izdržim", rekao je Đurić.

Na istoj konferenciji za medije predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će sutra održati sastanak sa predstavnicima institucija samozvanog Kosova, kako bi razmatrali da li da ih napuste, istovremeno najavljujući proteste počev od nedjelje.

On je naglasio da u nedjelju u 12.00 časova počinje prvi protest, demokratski, nenasilan otpor naroda.

Rakić je naveo da se obraćaju medijima nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zbog aktuelne situacije na sjeveru, te smjene komandira kosovske policije regiona Sever Nenada Đurića.

"Albanski režim u Prištini je pokazao da ih ne interesuje ništa, ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a naročito nas je zabrinulo to što je suspendovan komandir Nenad Đurić i to je kap koja je prelila čašu", rekao je Rakić.