Полиција тражи да им се забрани улазак на стадион!

Навијачи Србије пуштени на слободу

  • Извор: Курир
  • 17.06.2024. 16:15

Седам навијача Србије и један навијач Енглеске приведени су након туче и пропустили су меч, али су пуштени на слободу током ноћи, рекао је новинарима високи званичник полиције у Гелзенкирхену Петер Бот.

Он је навео да је један навијач примљен у болницу са повредом главе, али да је на своју одговорност напустио болници и отишао да гледа утакмицу.

Није било информација да ли је још било повријеђених.

Бот је казао да су приведени навијачи пуштени током ноћи, али да је полиција у контакту са Европског фудбалском унијом (Уефа) и да је препоручено да се тим навијачима забрани приступ предстојећим утакмицама.

Званичници су саопштили да је инцидент у Гелзенкирхену кратко трајао и да су генерално задовољни реакцијом безбједносних служби око те утакмице, која је окарактерисана као утакмица високог ризика.

У том сукобу, за који полиција каже да је био једини, на снимцима на друштвеним мрежама се види како мушкарци једни друге гађају столицама, испред ресторана окићеног српским заставама. Полиција је саопштила да је група навијача Србије била у ресторану када је велика група навијача Енглеске покушала да уђе у тај објекат.

Новинари који су убрзо након инцидента стигли, затекли су улицу препуну поломљеног стакла и столова, док је неколико десетина полицајаца стајало у близини.

Портпарол њемачког министарства унутрашњих послова Максимилијан Кал је рекао да безбједносни званичници позитивно гледају на првих неколико дана турнира и да се њихова процјена ризика није промијенила.

"Наравно да је било инцидената током викенда, на примјер јуче са хулиганима у Гелзенкирхену, али то је била ситуација са којом се тамошња полиција брзо позабавила и на коју је, прије свега, била спремна. До сада није било изненађујућих догађаја", рекао је Кал новинарима у Берлину.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.