Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije

Momirović: Zabrana uvoza robe suprotna svim evropskim principima

  • Извор: Агенције
  • 14.06.2023. 19:31

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da vlada privremenih institucija u Prištini već duži period čini sve kako bi ugrozila uspostavljanje ekonomske stabilnosti na zapadnom Balkanu, te najoštrije osudio najave Prištine o zaustavljanju slobodnog protoka robe.

Momirović je ocijenio da bi to bilo u suprotnosti sa svim evropskim principima koji podrazumijevaju slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Priština zabranila ulaz robe iz Srbije?

Priština zabranila ulaz robe iz Srbije?

"Vlada Srbije zajedno sa partnerima sa zapadnog Balkana ulaže sve napore u pokušaju da relaksira i omogući slobodan protok ljudi i robe, a sve s ciljem napretka i ekonomskog razvoja Srbije, ali i celog regiona. Faktor koji sve to anulira i koji je ponovo stavio oružje na politički sto na Balkanu je Aljbin Kurti", rekao je Momirović.

"Dole glavu, bre!": Ovako su srpski policajci uhapsili Kurtijeve "specijalce"

Prema njegovim riječima, ovo prevazilazi sve političke potencijale koji se ulažu da se problemi prevaziđu na miran način.

"Kurtijevi specijalci službenim autom došli do alternativnog prelaza, bili pod punom ratnom opremom"

"Ali i pored toga, moramo da sačuvamo mir jer jedino u miru možemo da obezbedimo rast i progres celog regiona", zaključio je Momirović.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)