Potpredsjednica Vlade Srbije

Mihajlovićeva zbog zabrane Vučiću otkazala službenu posjetu Zagrebu

  • Извор: Танјуг
  • 17.07.2022. 11:40

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posjetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno posjeti Јasenovac.

Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Navedeno je da je sastanak organizovan sa ciljem da se razgovara o tome kako da se radi na tome da kroz konkretne projekte i saradnju bude povećana energetska bezbjednost cijelog regiona i da se zajedno ide u susret izazovima 21. vijeka.

- Umjesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dvije zemlje u oblastima gdje itekako postoji potreba da sarađujemo - istakla je Mihajlovićeva.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм