Sjeverna Mitrovica

Marko Bigović zaklao brata i oca - Nakon krvavog pohoda sjeo i zaplakao

  • Извор: Курир
  • 27.05.2022. 22:06

Teška porodična tragedija i zločin u uglednoj i poštovanoj porodici Bigović, potresli su rano ujutros Sjevernu Mitrovicu.

Nešto prije šest sati policija je u zgradi u Ulici kralja Petra u centru Sjeverne Mitrovice uhapsila Marka Bigovića (29) zbog sumnje da je nešto ranije, najvjerovatnije nožem, na mjestu ubio svog brata blizanca Uroša (29) i teško ranio oca Milana Bigovića poznatog advokata u ovom gradu.

Istovremeno, teško ranjeni Milan prebačen je u Kliničko bolnički centar u Sjevernoj Mitrovici gdje su ljekari više od sat vremena bezuspješno pokušavali reanimaciju, odnosno da mu spasu život. Dežurni hirurg u KBC Sjeverna Mitrovica, dr Gojko Igrutinović, izjavio je novinarima da je stariji muškarac dovezen u bolnicu u stanju šoka, da je imao povrede jetre, želuca i pankreasa nanijete oštrim predmetom, ali da je, na žalost, preminuo u operacionoj sali. Tijela dvojice ubijenih tokom dana prebačena su na obdukciju koja će biti obavljena u Prištini.

Portparol Kosovske policijske službe za region Sever Branislav Radović za Kurir je potvrdio da je policija u petak oko šest ujutru dobila informaciju o događaju, da je ubrzo zatim uhapšen osumnjičeni za ubistvo a da su ubijeni U. B. (29) brat, i M. B. otac osumnjičenog za ubistva.

- Sumnja se da je ubistvo počinjeno hladnim oružjem, radi se o porodičnom sukobu a motiv će utvrditi policija - rekao je Radović.

Koliko se zna, svjedoka zločina sem dvojice braće blizanaca i njihovog oca nema. Danas nije bilo moguće utvrditi šta je mogući motiv dvostrukog ubistva kao ni kako se dogodilo da je ono počinjeno u ranim jutarnjim časovima, nešto prije šest sati ujutru.

Navodno, osumnjičeni je najprije nožem napao i izbo oca, a Uroš je stradao dok je pokušavao da pomogne teško ranjenom ocu. Po nezvaničnim saznanjima Kurira, osumnjičeni Marko uhapšen je na licu mjesta, u stanu u kome se i dogodilo dvostruko ubistvo. Navodno, kad su policajci ušli u stan, unutra su zatekli osumnjičenog kako plače.

Ono što se moglo saznati jeste da su roditelji dvojice braće blizanaca odavno razvedeni, da je jedan od sinova, navodno, živio sa ocem a drugi sa majkom.

(Izvor/Foto: Kurir)

Тагови: