Министар спољних послова Руске Федерације

Лавров разговарао са званичницима Србије: Недопустиво етикетирање држава и народа

  • Извор: Спутник Србија
  • 06.05.2024. 17:55

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров разговарао је данас телефоном са предсједницом Народне скупштине Србије Аном Брнабић, министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем и министром спољних послова Србије Марком Ђурићем о ситуацији на Косову и контактима на високом нивоу, саопштило је Министарство спољних полова Русије.

- У духу стратешког партнерства разматрана су кључна питања билатералне сарадње. Потврђена је обострана спремност за јачање сарадње и наставак дијалога на високом и највишем нивоу, као и у међуресорном формату - наводи се у саопштењу..

Размотрени су проблеми заједничког рада на мултилатералним платформама, прије свега у систему УН. Констатована је сличност приступа и обострана жеља за наставком координисаних активности у циљу рјешавања кључних питања међународне агенде.

- Изражена је намјера обје стране да се одупру злонамерним покушајима ревидирања појединих историјских догађаја на Балкану. Истиче се недопустивост качења политизованих етикета државама и народима - додаје се у тексту.

Како се наводи, повећана пажња је била посвећује ситуацији на Балкану, решавању "косовског" проблема, ситуацији у и око БиХ.

Констатовано је јединство у потреби ослањања на међународно право и фундаменталне резолуције Савјета безбједности УН 1031 и 1244.

Разговор је обављен на иницијативу српске стране.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.