Lavrov danas sa Vučićem i Selakovićem

  • 15.12.2020. 07:48

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

Prema programu posjete, u 12.50 časova Vučić i Lavrov prisustovaće ceremoniji paljenja vječne vatre i položiti vijence na Spomenik Vječna vatra, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Potom će u 13.40 časova Vučić i Lavrov obići Hram Svetog Save i položiti cvijeće na grob blaženopočivšeg patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Tom prilikom ministar Lavrov pročitaće pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu.

Za 16.30 časova planirano je da se Vučić i Lavrov sastanu u vili "Mir", na Dedinju, a nakon sastanka u 17.30 časova predviđene su izjave za medije dvojice zvaničnika.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije saopšteno je da će se tokom posjete Beogradu Lavrov prethodno sastati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, koji će ga u 12.20 časova dočekati na aerodromu "Nikola Tesla".

U 14.00 časova planiran je sastanak Selaković i Lavrova u Ministarstvu spoljnih poslova, gdje će ministri potpisati Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021-2022. godinu, a potom se i obratiti medijima i 14.50 časova.

U 20.00 časova Selaković će ispratiti Lavrova na aerodromu "Nikola Tesla". 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.