Данијела Кркобабић

Куварица из Београда одушевила јавност хуманим чином

  • Извор: Телеграф
  • 04.07.2024. 22:07

Данијела Кркобабић из Београда одлучила се на један веома хуман потез и одушевила све широм Србије. Ова дивна жена професионално бави кувањем, док јој је чишћење додатан посао, па је ријешила да свој посао искористи како би помогла онима којима је то најпотребније.

Наиме, Данијела је на Фејсбук групи "Буди хуман лицитације" објавила понуду какву до сада није имала, а која ће користити свима.

"Пет сати чишћења куће x 2, значи лицитирате и ја два пута дођем да вам очистим кућу по 5 сати", написала је Данијела.

Како је детаљније објаснила, лицитација траје 24 сата од прве понуде, а онај ко освоји награду бира коме ће новац за лијечење бити уплаћен.

"Овог пута ви бирате за кога ћете да уплатите и све фондације долазе у обзир јер не могу да се одлучим, волела бих да могу свима да помогнем", додала је ова хумана жена.

Ова објава изазвала је одушевљење многих чланова групе, а лијепе ријечи на рачун Данијеле само су се низале.

"Другарице, свака вам част!", "Наклон до пода, свако добро", "Дивна жено, свака ти част, Бог ти добро дао", писало је испод објаве.

Иначе, ово није први пут да Данијела учествује у хуманим акцијама, на поменутој групи се неријетко могу вид‌јети њене акције која организује како би помогла. Данијела је, како прича за "Телеграф", за Божић, најрадоснији хришћански празник, успјела да сакупи више од 30.000.

"Годину дана постављам лицитације чишћења на претходних пар није било толико одзива али прошле године за Божићну лицитацију поставила сам је, баш на Божић, и скупили смо 34.000 Прихватила сам 3 највеће понуде, исто је била уплата за корисника кога желе", навела је Данијела.

Овог пута одлучила се, како нам је истакла, да понуди два термина по пет сати, јер је сматрала да би могла да прикупи више средстава.

"Први пут постављам да долазим два пута да чистим јер многи ми се јављају за чишћење да треба за њих и за њихове родитеље или за њих и за њихове кумове па сам одлучила да бих више пара скупила за кориснике овог пута да идем два пута по 5 сати", каже она.

Како је открила, до сада је успјела да сакупи преко 150.000 динара помоћи, а ближи се и цифри од 200.000. Међутим, оно чиме се највише поноси је и то што је своју хуманост успјела да пренесе и на своју кћеркицу која је за свој рођендан пожељела да помогне болесном д‌јечаку Василију.

"Моја кћерка је пунила 8 година прошли месец и одлучила се сама да се одрекне поклона и да помогне Василију да скупља паре за њега. Другари су подржали идеју и скупили смо једну лепу своту новца", открила је Данијела.

И поред тога што се првобитно бави кувањем, ова хумана жена не одустаје ни од чишћења, иако је то веома захтјеван и физички напоран посао. Ипак, жеља да неком помогне увијек буде јача од сваког умора.

"Дешавало се врло ретко али и то да идем да чистим да не добијем ни чашу воде, али наравно била сам и где су ме баш угостили. Али док год имам снаге и здравља у мени ја ћу се трудити на све могуће начине да помогнем људима и да стварам бољи свет за живот", закључила је Данијела.

На крају разговора, Данијела је открила и да сада тренутно сакупља књиге за школу за вишечлане породице и оне који су слабијег материјалног стања, преноси "Телеграф".


Фото: Приватна архива / Телеграф

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.