Petar Peković

"Kurti želi rat za koji bi okrivio Srbiju"

  • Извор: СРНА
  • 19.05.2023. 15:48

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti "najogoljenije želi rat" za koji bi okrivio Beograd i na taj način gurnuo Srbiju u sukob sa međunarodnom zajednicom.

Petković je na vanrednoj konrefenciji za novinare ukazao da je zabrinjavajuće što je Kvinta danas pozvala "obje strane" na uzdržavanje od nasilja, ocjenjujući da to govori da nema spremnost za normalizacuju odnosa.

On je naveo da je prištinska policija danas na Bistričkom mostu zaustavila rudara Predaraga Milanovića dok se iz treće smjene u rudniku Crnac vraćao kući u Kosovsku Mitrovicu i da su mu tu oduzete "KM tablice" te napisana kazna od 150 evra.

"To pokazuje da je danas počela nova faza sprovođenja Kurtijeve protivpravne odluke o tablicama, na čiju su nelegalnost ukazali i predstavnici SAD i EU, Derek Šole i Peter Stano. `KM tablice` su legitimne i legalne i kosovska policija nema pravo da zaustavlja vozače sa tim tablicama", naveo je Petković.

On je istakao da zbog složene situacije na Kosovu i Metohiji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno razgovara sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Za isticanje zastave samoproglašenog Kosova na zgradi opštine u Sjevernoj Mitrovici, Petković je rekao da je to "krpa koja će trajati koliko i sama okupacija sjevera", navodeći da su se na Kosovu i Metohiji vijorile Musolinijeve i Hitlerove nacističke zastave, ali ih je srpska trobojka nadžjevala, pa tako će biti i ovaj put.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)