Sumnja se u umješanost

Izdat nalog za privođenje Radoičića zbog ubistva Olivera Ivanovića

  • 25.01.2019. 08:24

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za privođenje potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, potvrđeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi /KPS/.

Sud je prihvatio zahtjev tužioca da se izda nalog za privođenje i Radoičić će u skladu sa tim nalogom, kako navode iz KPS-a, biti uhapšen ukoliko se nađe na teritoriji Kosova. 

Iz policije dodaju da se Radoičić ne nalazi na teritoriji Kosova, zbog čega se očekuje da specijalni tužilac Kosova Sulje Hodža, u skladu sa ovlaštenjima, zatraži od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ /samoproglašenog/ Kosova da raspiše potjernicu za Radoičićem. 

Potjernicu za osumnjičenim licem raspisuje MUP /samoproglašenog/ Kosova preko UNMIK administracije, a, prema operativnim saznanjima, Radoičić se nalazi na teritoriji centralne Srbije. 

U akciji specijalne jedinice kosovske policije "Rosu" 23. novembra prošle godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici uhapšena su trojica Srba koji se, pod sumnjom da su umiješani u ubistvo Olivera Ivanovića, nalaze u pritvoru zatvorskog centra kod Podujeva do 23. februara. 

U toj akciji policija nije zatekla Radoičića u stanu u kojem živi u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura prošle godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici ispred kancelarije njegove stranke.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм