Portparol EU

Izbjeći tenzije Kosovu i Metohiji

  • 03.08.2018. 18:05

EU smatra da na Kosovu i Metohiji treba izbjeći tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj - normalizaciju odnosa i postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

Portparol EU Maja Kocijančič rekla je da na terenu ne bi trebalo da postoje tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj normalizacije odnosa, u trenutku kada su obje strane, zajedno sa visokim predstavnikom EU, potpuno angažovane na definisanju pravno obavezujućeg sporazuma, a u skladu sa dogovorom dva predsjednika na sastanku 18. jula u Briselu. 

Kada je riječ o rezultatima rada na izradi nacrta statuta zajednice srpskih opština /ZSO/, za koji rok ističe sutra, Kocijančičeva je podsjetila da su se sve strane dogovorile i o "jasnim parametrima i vremenskom okviru" rada Upravljačkog tima, uključujući i izradu nacrta statuta ZSO u roku od četiri mjeseca od početka njegove izrade. 

"Kada Upravljački tim zvanično obavijesti EU o statusu svog posla to će biti razmotreno na sljedećem sastanku na visokom nivou u Briselu. Razumijemo da je posao još u toku", rekla je Kocijančičeva za Tanjug. 

Ona je dodala da EU u međuvremenu nastavlja "posao sa obje strane, kako bi se osigurala implementacija svih dogovora postignutih do sad u okviru dijaloga kome posreduje EU".

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)