Izbjegnuta nesreća

Incident na beogradskom aerodromu

  • Извор: Телеграф
  • 22.02.2022. 16:43

Avion avio-kompanije Flaj Dubai Boing na liniji Beograd – Dubai poletio je sa neadekvatnog početnog položaja na pisti aerodroma „Nikola Tesla“. Imao je nizak profil poletanja niz pravac 30.

Kako je jedan svjedok konstatovao, „jedva se na vrijeme odvojio od poletno-sletne staze“ prije potencijalno tragičnijeg ishoda, piše Tangosix.

Kako AvHerald navodi, posmatrač na zemlji je prijavio da je letjelica preletjela kraj piste na samo nekoliko metara, da se odlijepila od zemlje 300 metara prije njenog kraja, ali i da je, prema svjedoku, „započela rotaciju veoma sporo (za poziciju u kojoj ju je započela)“. Navodno je odmah nakon polijetanja zabilježena i radio-razmjena posade aviona sa beogradskim tornjem.

Avion je nakon ovakvog polijetanja nastavio sa normalnim profilom penjanja i bez drugih incidenata sletio je po planu leta u Dubai. Na beogradskom aerodormu u vrijeme polijetanja bilo je oko sedam čvorova vjetra i meteo uslovi su bili povoljni.

Za avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ovo je treći ozbiljni incident prilikom polijetanja za par mjeseci, konstatuje Tangosix.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм