Нова Варош

Илији изгорјела кућа, комшије му зидају нову

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2024. 11:26

Недалеко од згаришта породичног дома, ових дана, Илијине комшије зидају му нову кућу. У помоћ притекне ко год може.

Када им је пред крај марта пламен прогутао кров над главом, породица Костић из Беле Реке, недалеко од Нове Вароши, остала је у чуду.

Од куће је остало само згариште, а за други дом, кажу, најједноставније је било почети кућу изнова. Тако су и урадили.

У помоћ породици похрлило је пола села, посла је много, али када има довољан број све се може савладати. Још протеклог викенда нова кућа стављена је под прву, међуспратну плочу, а и ових дана радови су у пуном јеку, пише "Телеграф.рс".

У финансијском дијелу помоћи помаже им локална самоуправа и поједини приватни предузетници.


Објављена прогноза до краја априла: Минуси у неким дијеловима БиХ

Објављена прогноза до краја априла: Минуси у неким дијеловима БиХ

"Ради се о честитој и поштеној породици и треба им помоћи, као и увијек у оваквим приликама. Илија и његови баве се пољопривредом и нису у могућности да сами подигну нови кров над главом, па је свака помоћ у радовима добродошла", рекао је комшија Десимир Спасојевић.

Несрећа породицу Костић задесила је некада у зору, када је букнуо пламен и брзо се проширио, па из куће нису успјели да изнесу ни кашику. Ноћи након тога проводили су код комшија и рођака, а срећа је, кажу, те се ватра није проширила и захватила шталу у којој су им краве, овце и свиње.

Узрок пожара је вјероватно неисправан оџак. Ишчекују када ће саградити нови дом и наставити живот под другим кровом, а комшијама и свима који су им помагали, кажу, увијек ће бити неизмјерно захвални.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм