Избор предсједника парламента

И данас бурна расправа на сједници Скупштине Србије

  • Извор: Анадолија
  • 20.03.2024. 14:00

Посланици Скупштине Србије на наставку конститутивне сједнице трећи дан су наставили са међусобним препиркама у оквиру тачке дневног реда која се односи на избор предсједника парламента.

Једини предложени кандидат је досадашња предсједница Владе Србије и потпредсједница Српске напредне странке (СНС) Ана Брнабић. Подршку њеном избору дале су партије владајуће коалиције и мањинске странке, док опозиција поручује да неће гласати за Брнабићеву.

У скупштинској сали у сриједу су се могле чути многобројне оптужбе, а посланици су једни другима међусобно говорили да су криминалци, издајници, будале, лопови, кукавице, говорило се о прошлости, о KиМ, а опозиција је поновно спочитала групи странака окупљених око владајуће коалиције да су побједу извојевали захваљујући крађи на изборима.

И трећег дана настављене су примједбе опозиционих посланика на начин рада привременог предсједавајућег Скупштине Србије Стојана Раденовића због права на реплике, повреде Пословника и одузимање времена.

Посланици опозиције лупали су пословником о клупе док је говорио посланик Владимир Орлић, док су многа излагања пратила прекидања и галама у сали.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: