ATV

Министарство спољних послова Србије

Хрватски дипломата проглашен за персону нон грата у Србији

  • Извор: СРНА
  • 20.11.2023. 21:29

Министарство спољних послова Србије данас је донијело одлуку да, у складу са чланом 9. Бечке конвенције, која регулише дипломатско-конзуларне односе, прогласи Хрвоја Шнајдера, првог секретара у Амбасади Републике Хрватске у Београду, за персону нон грата.

''Током професионалног ангажовања у Републици Србији Шнајдер је грубо изашао из оквира дипломатских норми и прекршио наведену Конвенцију. Тим поводом уручена је дипломатска нота амбасадору Републике Хрватске Хидајету Бишчевићу'', саопштено је из српског Министарства, пренио је Тан‌југ.

Министарство спољних послова, како се додаје, жали због поступања наведеног дипломате у протеклом периоду, које не доприноси унапређењу билатералних односа Републике Србије и Републике Хрватске, добросусједској сарадњи и свеукупном подизању нивоа мира и стабилности у региону.

Министарство у саопштењу још изражава очекивање да ће Република Србија и Република Хрватска заједнички радити на изградњи међусобног поверења, а у циљу остварења заједничке европске будућности.

Пратите нас и путем Вибера