Лана Стојковић

Храбра Лана (15) постала жртва осветничке порнографије, па одлучила да узврати ударац

  • Извор: ТВ Прва
  • 27.06.2024. 08:31

Петнаестогодишња Лана Стојковић постала је жртва осветничке порнографије након што су њени вршњаци дијелили снимак тврдећи да је она на њему. Лана није сједила скрштених руку већ је ријешила да се сама обрачуна са дјечаком од ког је цијела прича и кренула.

Након пакла кроз који је прошла, Лана је ријешила да јавно подијели своје искуство, али је и на својим мрежама дала простор и другим дјевојкама да подијеле своје, како би покушала да им помогне.

– Контактирао ме је друг који је матурант (основна школа), они су годину дана млађи од мене, и који ми је испричао како је на дан матуре један дјечак ишао од особе до особе и показивао снимак на коме је девојка орално задовољава мушкарца, тврдећи да сам на том видеу ја. Ту је било стотинак људи – прича Лана.

Како каже, на том снимку се не види лице дјевојке, већ само коса која је слична њеној боји. Видео, како тврди, потиче из група на Телеграму.

– Прво сам позвала своје родитеље и покушала сама да ријешим проблем, како они нису били у граду. Одмах сам отишла у школу тог момка, која је уједно била и моја школа и сви наставници ме знају. Пожалила сам се, али нисам добила никакву повратну инормацију. Објаснила сам им ситуацију, али су рекли да не могу да ми помогну – каже Лана.

Затим је, како каже, храбро одлучила да се суочи са момком који јој је све то приредио.

– Пронашла сам његов број телефона и позвала га. Он се прво правио да ме не познаје, а када сам му рекла – послаћу ти видео, па можда се присјетиш, почео је да се правда како он мене не познаје и како нема појма о чему се ради. Ја сам му рекла и да сам набавила број његове маме и да ћу разговарати са њом, иако нисам, него сам само жељела да га уплашим и видим његову реакцију, он се тада успаничио. Рекао је да ће урадити све, само да не кажем његовој мами – каже Лана.

У граду су ми добацивали, ја сам им слала пољупце

– Снимак се ширио по групама и сви су то видјели. Међутим, мени је било најважније да моји најближи знају да то нисам ја и да добијем њихову подршку. На улици су ми добацивали, али се ја нисам освртала на то, већ сам им слала пољупце – прича Лана.

У цијелу причу умијешали су се и родитељи, без чије подршке Лана каже да не би могла ништа. Послије много разговора са родитељима дотичног момка услиједило је и његово извињење, али не и извињење родитеља.

Од тог догађаја прошло је само неколико недјеља, а ова храбра дјевојчица је одлучила да јавно подијели своју причу, како би онима који пролазе кроз исто покушала да помогне и пружи подршку, поготово онима који је немају међу својим најближима.

– Не можете да верујете колико ми се јавља и девојчица и дечака, али и жена. Јављају ми се и они који су стварно у проблему, јер се њихов прави снимак нашао у јавности, али и они чије су главе фотошопиране. Већина њих нема никакву подршку породице и ближњих, па неки не излазе из куће годинама, а западају и у самоповређивање – каже Лана.

Подржали бисмо је и да јесте и да није она

Мајка Нада Стојковић каже да је била шокирана ситуацијом у којој се њена кћерка нашла.

– Ја сам мајка три кћерке и једног сина и било ми је стварно одвратно то што се догодило. Ставити у такав један контекст Лану, која је дијете од петнаест година… Покушала сам да је охрабрим да се супротстави цијелој ситуацији. Наша подршка била је апсолутна, уопште није било питања да ли она јесте или није на том снимку – каже Нада Стојковић, Ланина мама за Прва ТВ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.