Trafo stanica nije ugrožena

Havarija u Kolubari - klizište zaustavilo bager

 • Извор: РТС
 • 25.01.2023. 08:19

U kopu Kolubara došlo je do havarije kada je klizište zaustavilo rad jednog bagera.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović poslije obilaska kopa istakla je da neće biti ugroženo snabdijevanje strujom Lazarevca i okolnih mjesta. Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena, rekla je Đedovićeva.

U Rudarskom basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povrijeđenih, niti većeg oštećenja na opremi, izjavila je Đedovićeva nakon obilaska kopa.

“Došlo je do havarije u RB Kolubara, klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je značajan za ovo istočno polje (E) i htjela sam da se uvjerim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povrijeđen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju”, rekla je Đedovićeva u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Istakla je da neće biti ugroženo snabdijevanje strujom, kao ni toplotnom energijom za stanovnike Lazarevca i okolnih mjesta.

“Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali, ona samo napaja kopove, to jeste ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdijevanje toplane koja grije Lazarevac”, rekla je Đedovićeva.

Kaže da je, ipak, brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u posljednje dvije nedjelje i da će zbog ove havarije biti još niža.

“Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdijevanje građana električnom energijom došli u pitanje. Iz papira i izvještaja se neke stvari ne mogu vidjeti i zato sam tu da se uvjerim da su stvari pod kontrolom - došlo je do havarije, ali nije ugroženo ni snabdijevanje strujom okolnih mjesta, a ni grijanje”, zaključila je Đedovićeva.

Тагови:
 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

 • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

  Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.