ATV u Beogradu: Gužve na biralištima, građani očekuju da sve ostane kao do sada

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2022. 10:47

Na biralištima u Beogradu jutros su ogromne gužve, a Beograđani su požurili da ispune svoju građansku dužnost i glasaju na izborima, javlja reporter ATV iz Beograda.

Građani kažu da očekuju da sve ostane kao i do sada. Kako kažu, zadovoljni su trenutnom vlašću, voljeli bi da tako i ostane, ali poručuju da uvijek može biti bolje. Posebno ističu da su zadovoljni spoljnom politikom Srbije u svjetlu trenutnih dešavanja u Evropi i vojne akcije Rusije u Ukrajini.

Prema prvim podacima Ipsos Srbija objavljenim u 9 sati, na izborima je do sada glasalo 5,1 odsto birača.

U Srbiji se danas održavaju predsjednički i parlamentarni izbori a pravo glasa ima 6.502.307 građana. Pored ovih izbora, održaće se i izbori u Beogradu i Boru, kao i u 12 opština.  

Republička izborna komisija proglasila je 19 izbornih lista kandidata za narodne polanike Narodne skupštine i osam kandidata za predsednika Republike.

Birači će glasati na 8.267 biračkih mesta, od kojih je 29 u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, dok je 77 biračkih mesta u inostranstvu, u 34 države, naveo je predsednik Komisije. Birači sa teritorije AP Kosova i Metohije moći će da glasaju na ukupno 46 biračkih mesta u opštinama Bujanovac, Raška, Kuršumlija i Tutin.


Тагови: