Direktor USDSR

Gujon: Sa dijasporom informišemo stranu javnost o događajima na Kosovu i Metohiji

  • Извор: Танјуг
  • 30.05.2023. 14:18

Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu (USDSR) pokrenula je preko srpske dijaspore akciju informisanja međunarodne javnosti o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas USDSR.

"Pripadnici dijaspore su ambasadori naše zemlje, rodoljubi koje bi trebalo uključiti u borbu protiv kampanje laži u inostranim medijima koja Srbe s Kosova i Metohije predstavlja kao provokatore i nasilnike, budući da oni razumIiju jezik i poznaju mentalitet zemalja u kojima žive", izjavio je direktor USDSR Arno Gujon.

U saopštenju se navodi da će Gujon danas imati video-sastanak sa predstavnicima srpskih medija koji imaju dvojezične portale u dijaspori, kako bi im proslijedio istinitu stranu događaja i apelovao na njih da doprinesu probijanju medijske blokade u svijetu.

Gujon: Bez crkve ne bi bilo ni Srbije, ni Srba na KiM

Gujon: Bez crkve ne bi bilo ni Srbije, ni Srba na KiM

On je naglasio da bi trebalo da se suprostavimo neobjektivnom izvještavanju stranih medija gdje su Srbi predstavljeni kao agresori i da se zato šalje informacija o događajima svim organizacijama sa kojima USDSR sarađuje, a ima ih 1.200 u 40 zemalja.

"Svjetska javnost treba da zna šta se tačno dogodilo na sjeveru Kosmeta i kako je došlo do sukoba nenaoružanih Srba i pripadnika kosovske policije i KFOR-a. Treba da znaju takođe u kojem teroru žive Srbi u prethodne 24 godine. Molimo ih da u svojim sferama uticaja pomognu u spriječavanju dezinformacija o eskalaciji na Kosmetu“, rekao je Gujon.

Vučić otkazao put u Bratislavu: Važnije mi je da budem sa svojim narodom

Vučić otkazao put u Bratislavu: Važnije mi je da budem sa svojim narodom





Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм