Fudbaleri Partizana u bunkeru Velje Nevolje

  • 09.02.2021. 19:14

Veliku prašinu u javnosti podiglo je hapšenje Velja Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, jednog od vođa navijača Partizana, ali i kako se sumnja, vođe ozloglašenog kriminalnog crnogorskog Kavačkog klana.

Zajedno sa Belivukom uhapšeno je još nekoliko članova ove kriminalne grupe koja je u trenutku hapšenja bila na stadionu Partizana, tačnije u nekadašnjem restoranu FK Partizan.

Policija je tokom hapšenja na stadionu u Humskoj pronašla i bunker sa oružjem koje je, prema nekim saznanjima, koristila ova kriminalna grupa.

Ipak, ono što je nesvakidanjšnje u cijeloj priči jeste upravo to što su taj bunker pred početak aktuelne sezone posjetili fubdaleri Partizana. Crno-bijeli su, kao po tradiciji, pred start sezone dijelili sezonske karte najvjernijim navijačima, ne sluteći šta će se samo par mjeseci kasnije na istom tom mjestu otkriti. 

Fudbaleri Partizana, zajedno sa stručnim štabom i Savom Miloševićem na čelu, bili su dio organizovanog tradicionalnog druženja navijača i fudbalera pred start nove takmičarske sezone, a koje je ovog puta zbog cijele epidemiološke situacije bilo organizovano u prostorijama restorana FK Partizana. 

Druženje se u jednom trenutku preselilo iz restorana u navijački bunker gdje su fudbaleri imali pravo da odaberu jedan rekvizit sa obilježjem južne tribine i svih Grobara, što se može vidjeti i u priloženom videu koji je stajao na oficijanoj stranici FK Partizana, a sada se nalazi na jutjub kanalu "južna tribina."

Druženje navijača i sportista pred start svake sezone tradicija je svih većih klubova, kako u Srbiji i regionu, tako i šire. Samo, ko bi mogao da sluti da će poslije ovakvog jednog skupa, par mjeseci kasnije, na istom mjestu biti jake policijske snage i izvoditi jednu od najvećih policijskih akcija u posljednjih dvadeset godina

Тагови: